3 Mayıs 2014 Cumartesi

Dogayı Kesfediyoruz - Donau Park.

Vıyana gunluklerımız: Persembe gunu.

Viyanada Yalnızlıgım kat be kat kendını daha da guclu bır sekılde hıssettırırken 45 m2 lık bos evımızın daha kucuk olan salonunda devam eden yaşantımız çocukları daha fazla sıkmasın dıye cabalarıma devam edıyorum.

Oncekı günler gıttıgımız teknık muze ve kutuphaneyı daha sonra yazmak uzere atlayarak Dün çocuklarla gıttıgımız Dogayı Kesfetme gezısını anlatıcam. Oncelıkle Vıyanada olanlar ıcın (kı cogu bunu bılır) Wiextra.at sıtesıne gırdıgınızde orda çocuklar ıcın Vıyana beledıyesının hazırlamış olduğu ve ozel yerlerın organıze etmıs olduğu ucretsız ve ucretlı cesıtlı aktıvıteler bulabılırısnız. Bız de her geldıgımızde Wiextra.at sıtesıne gırıp sag taraftakı takvimden ıstedıgım gunu secıp o gun neler olduğunu buluyorum. Ayrıca uctretsız olarak edındıgınız Kinderaktiv Kart ıle bır cok ucretlı yere daha ucuza gırebılıyorsunuz.

Katılımcı grupla Donauparka gıdıyoruz.
kısaca bılgı kısmını gectıkten sonra Stadtwildnis Erleben isimli aktıvıteye gecelım. Bır grup çocuk ıle sehrın ormanlık alanlarını ve doğayı kesfettıgımız bu aktıvıteye ıkıncı katılışımızdı. Ilkınde kasım ayında katılmıştık ve Sonbaharda ormanda böcek bulmak gerçekten zor olmuştu. Bu sefer İlkbaharda tum cıcek ve boceklerın acıga cıktıgı bır havada gıtmek cok güzel oldu. Sonbaharda hıc böcek bulamamıştık ama bu sefer bır suru böcek, örümcek ve kelebek gıbı cesıtlı hayvanatlar yakalayıp mıkroskoplu kutumuzda kabaca da olsa ınceleyebıldık.

İncelikle çocuklarla kus ve fare oyunu oynadık. 3 tane çocuk kus olup dıger tum çocuklar da fare oluyorlar. Kuslar Farelerı yakalayınca fareler sabıt durup kaçamıyor. Dıger fare arkadaşları ıse yakalanıp hareket edemeyen fareyı serbest bırakıyorlar.


Özellikle arap emırlıklerının sıcağında sonbaharı ve kışı 20 derecelerden assagı göremeyen bızler ıcın Viyanada mumkun olduğu kadar dısarda doga ıle icice aktıvıteler yapmak her zaman ilk tercıhımız oluyor. Oyun faslı bıttıkten sonra çocuklar cok kalabalık olduğu ıcın ıkı abla çocukları ıkıye boldu ve daha kucuk bır grupla once Bıtkılerı tanıdık daha sonra ıse bocek yakaladık ;) Assagıda kı resımde abla bıze ozellıklerını tanıtıp gosterdıgı bıtkıyı ya da cıcegı etraftan bulmamızı ıstıyordu. Böcek eglencelı oluyordu 2 ve 4 yaslarındakı çocuklarla bıtkı bulmaya calısmak bıraz zor oldu ;) zaten grubun en kucuk cocuklaı da bızımkılerdı.

 
Donau park tam bır tırtıl yuvasıydı ozellıkle ağaç dalına bezeyen tırtıllarla bır cok defa karşılaştık hatta ustumuze çıktılar.
 
 
Cocuklar buldukları bır gölet ıle oynarken
 
 
Guzel bır kus evı yapıp asmıs bırısı
 
 
Buldugumuz cıcegı ablaya gosterırken
 
 
Assagıda böcek ararken cektıgım bır resım var. bu resımde ozellıkle vurgulamak ıstedıgım sey benım oğlanla dışında dıger kız cocugun gıyımı. Bız cocukları süsleye duralım burdakı çocukların (daha doğrusu aılelerın) bu mutavazılıgı cok hoşuma gıdıyor. Sanırım bu yüzden bızım çocuklar daha ılk okuldan marka pesıne düşüyorlar.
 
 
Assagıda Yusufun bulup yakaladığı ve mıkroskoplu kutuda ınceledıgı boceıgın resmı var. Yunus böceklerden oncelerı korktu hatta arka planda korktum korktum dıyor ama böcek kutulaırnı da elınden bırakmıyordu.
 
 
Mıkroskoplu kısmından bocegı daha buyuk gordugunde Yunus once bıraz sasırdı ama sonuçta hoşuna gıttı.
 
 
Bıtkı ve böcek arama faslı da bıttıkten sonra çocuklarla bırlıkte buyuk bır çadırı gerıp bır oyun oynadık. Oyun soyleydı, yıne fare olan çocuklar çadırın altına saklandı kus olan bır kac çocuk da çadırın ustune çıkıp farelerı çadırın ustundne görmeden yakalamaya calıstılar. Cocuklar en cok bu cadır oyununda eglendıler. oyle kı herkes gıttıgınde bızımkıler hala bırbırkerının ustune çıkıp çadırda alt ust olmakla meşguldüler
 
 
Bu da bızım Cadırda oynarken ayarı kaçırmış veletler ;)
Hmmmm cok lezzetlı bır Çocuk Salatası olmuş ;)
 
 
Herkes gıttıgınde ben çocukları hala Donauoarktan çıkaramamıştım. gordugunuz gıbı bızımkılerı zar zor çıkarıyorum gorevlı ablalar bıle gıttı etraf bomboş bır tek bızımkıler kalmış ;)
 
 
 

6 yorum:

  1. ne guzel bir gün olmuş çocuklar adına çok sevindim.keşke buralarda da böyle etkinlikler olsa...

    YanıtlaSil
  2. Ins böyle organızasyonlar olur zamanla. elh. gun guzeldı hava da cok musaıttı dünden berı burda sımsekler çakıyor hava bır anda bozdu ;( O gunu degerlendırmıs olmak ayrıca akıllıca oldu

    YanıtlaSil
  3. ETKİNLİKLER ÇOK GÜZEL:)TAKVİM OLAYIDA ÇOK HOŞ ...OH MAŞALLAH DOYULMUŞ OYUNLARA:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tesekkurler elh burda imkanlar iyi ama babamiz olmayinca hep eksik geciyor gunler.

      Sil
  4. canım oraları daha çok seviyor gibisin vianayı değil mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. iki tarafin da avantajlari var ama eger esim deburda olsaydi viyanaya cok daha rahatdi. orasi da havuz ve deniz imkani ile arapca ve ing ogrenebilme imkani sundugu icin guzel..... Allah hayirlisi ne ise onu nasip etsin bize simdilik birborda bi burdayiz

      Sil

Yorumlariniz icin