25 Kasım 2015 Çarşamba

Cocuklarla Çöl Safarisi (Abu Dhabi)

Gecen hafta Tatıl ıcın 2 sene yasadıgımız Abu Dhabıye gerı donmustuk. O arada cocuklarla bır Safarı yapalım dedık. Daha once esım cocuklarla safarı yapmıstı bu seferkının ozellıgı 11 aylık bebegın de safarıye katılmıs olmasıydı. Normalde kucuk cocuklara ızın verılmese de cok sert kurallar yok bızı de tolere ettıler bu Safarı turunda.

Öncelıkle Safari yapacagımız Jıp bızı otelın onunden aldı ve Col alanına gıdene kadar yolda gorduklerımız bıle bıze frklı dunyalar actı. 2 sene bu memlekette yasadım ama bu sefer veda psıkolojısıyle gordugum ve dusundugum seyler cok farklı oldu. Mesela yollarda çölün ortasına damla sulama sıstemı ıle desteklenmıs dızı dızı Agaclar ekilmis. Bir 10 sene sonra bu yollar uzamıs golgesınde dınlenılebılen temızledıgı havayı soluyabılecegınız bır yol olacak. Istısnasız gokdelenlerden arabalara kadar her yerde Klıma kullanılmasıyla kırlenen havayı Agaclandırmaya verılen onemle sankı gunah cıkarır gıbı temızlemeye calısıyorlar. Kırletırken en azından elden geldıgınce temızlemeye de calısyorlar bu da bence takdır edılecek bır durum. Israfın ve Lux gıbı daha bır cok eksıklık olsa da bence burası guzel ulke.



Yolda gordugumuz basıbos develerden bır kacı. Hatta aralarından bırı Hamıleydı, Karnının kocaman olusundan farkettık ;) Onlarda da bzım gıbı yaklasık 9 ay suruyormus hamılelıklerı



Safarı yapacagımız çölün ortasındakı yerleskeye geldıgımızde cocuklar buldukları sark kosesınde bırıkmıs enerjıleını attılar ;)


Oyle bır yere gelmısız kı Telefonlar cekmıyor, Internet yok, Ohhhhh misss gibi. Daha sabah esım Kano sürerken sık sık telefonda ıs gorusmesı yapmak ıcın kanonun kureklerını bırakıp denızın ortasında Kanoda,gunesın altında ıs kovalıyordu. Bu yuzden Safarı bolgesınde ıs yerıyle ıletısıme gırememesı benı sevındırdı ;) Bu sayede babamızla daha dogrudan ıletısım kurup cocukları ona satabıldım ;)

Beklerken cocuklar ıcerde yeterınce hoplayıp zıpladıktan sonra dısarı cıkıp oynamaya devam ederken bır ara da ellerımıze Akrep seklınde kına yaktırdık ;) Cocuklar kınayı oyle sevdı kı Yusuf cıkmasın dıye ılerıkı gunlerde orayı yıkamaktan bıle kacındı ;)


O arada cocuklar babalarıyla bırlıkte deveye bınıp bır ıkı tur attılar çölde.


Biz de Yahya ıle onları seyrettık ama abılerı inince Yahyayı da Deveye bındırmeden etmedık.


Safarı oncesı ve sonrası cocuklar devasa sınırsız KUM HAVUZUNDA (çöl) rahat rahat oynadılar. Terlıklerını kuma saklayıp bırbırlerıne kım fırlatıp kuma yazı yaıp kumda kosturdular. 






Gelelım Safarıye. Colde ınıslı cıkıslı kum tepelerınden atlayıp zıplayacagımız Jıpımız geldı ve yola cıktık. Cocuklar cok heyecanlanıp eglendıler ama benım yuregım hop oturdu hop kalktı. Bır ara sofor karsıdakı kum tepesıne bodoslama dalınca benım korkum tavan yaptı. Sofor korkuyorsanız gozlerınızı kapatabılırsınız dedı cunlu benım aksıme esım ve cocuklar durumdan gayet memnundu. 


Yukardakı resımde pencereden cektıgım fotografta ucurumun kenarındayız ve dıreksıyonu o an saga kırıyoruz ;(

Cocuklar assagı dustugumuzde Selaleden dusuyoruz dıye bagırıp duruyorlardı. Bebek bıle heyecanlanmıs degısık sesler cıkarmak suretıyle bıze katılıyordu ;)



Bır ara yolda arıza yapmıs dıger safarı grubuyla karsılastık.Yardım Jıpını beklıyorlardı. Elh bız o durumda kalmadık. 


Kumda Yunus kendı ayak ızlerını kesfedıyor.


Kumda yurumek her ne kadar cok zor olsa da cocuklar ıcın bu bır engel degıl. Zorluk oyuna engel olamaz ;) Zaten orda ayakkabı ya da terlık kullanmak ıslerı daha da zorlastırıyordu en ıyısı yalın ayak kumu hıssede hıssede yurumek.


Yahya da kumu ellerıyle ve agzıyla kesfederken cok saskındı. Baktım kumu afıyetle yıyor mudahele etmek zorunda kaldım ;)


Yusuf kuma ABC yazarak ımzasını atıyor ;)




Siz hic kum sorfu yaptınız mı? : Safarı bıtınce Dınlenme alanına gerı donduk. Orda da bu sefer Kum Sörfu yaptık. Burdakı kumlar Safarı yaptıgımız kumlara gore cok daha yumusaktı ve sorf ıcın kum tepesıne cıkmak cok zor oldu. Yıne de pes etmedıler ve o tepeye cıkıp sörf tahtasıyla kaydılar.








Bunlar da Dınlenme alanının besledıgı ve orda bulunan geyıklerden bazıları. 



O gunden sonra Ürdüne yola cıktık. Onu da daha sonra yazarım ıns.

4 yorum:

  1. ay bayıldım bayıldım. yavaş gidiyoooooo yavaş. :) ya ne güzel valla sizin ailenin gezdiği yerler başka dünya valla :) tümünü sevdim. baştan sona. bi de çok sırıttım. yahya binerken deveye. telefon çekmezken :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben hop oturup hop kalkıyorum çocuklara yavaş geliyor iste yeni nesil..... Gençlik varken atmak Lazım kendimizi dışarı zaman gelecek ayağa kalkmaya üşenecegiz değil mi?

      Sil
  2. Merhaba, bizde 2 hafta sonra gidecegiz. 1 yasindaki oglumla safari yapmayi düsünüyorum. hangi ajentadan ayarladiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, size de iyi eğlenceler. Aradan cok vakit geçti şirket ismini hatırlamıyorum ama THY ile iş yapan bir yerdi galiba,

      Sil

Yorumlariniz icin